دامنه چیست و چرا باید استفاده کنیم ؟!؟

دامنه, مقالات آموزشی
بدون دیدگاه
دامنه چیست همان آدرسی که کاربر برای ورود به سایت شما باید در مرورگر وارد کند را دامنه یا دامین یا (Domain) می گویند ، با توجه به گستردگی اینترنت و جهانی بودن این شبکه که از تعداد بسیار زیادی تشکیل شده است ، و هر کدام از شبکه ها ، سایت ها و … دارای URL و آدرس اختصاصی خود هستند ، ما از دامنه برای شناسایی سایت خود در این شبکه استفاده می کنیم .
دامنه چیست و چرا باید استفاده کنیم

دامنه چیست و چرا باید استفاده کنیم

همان آدرسی که کاربر برای ورود به سایت شما باید در مرورگر وارد کند را دامنه یا دامین یا (Domain) می گویند ، با توجه به گستردگی اینترنت و جهانی بودن این شبکه که از تعداد بسیار زیادی تشکیل شده است ، و هر کدام از شبکه ها ، سایت ها و … دارای URL و آدرس اختصاصی خود هستند ، ما از دامنه برای شناسایی سایت خود در این شبکه استفاده می کنیم .

ما برای راه اندازی سایت خود نیاز به یک هاست درون اینترنت داریم که بتوانید فایل های خود را در آنجا ذخیره کنیم ، هاست همان هارد کامپیوتر می باشد ، کامپیوتری که هیچ وقت نباید خاموش شود که به آن سرور می گویند ، برای اینکه سایتمان را برای کابر به نمایش بگذاریم باید آدرس IP سرور را به کاربر بدهیم ولی با توجه به اینکه IP از اعداد چند بخشی مشابه 89.165.6.30 تشکیل شده و شناسایی آن برای کاربر کار سخت و دشواری است از دامنه استفاده می‌کنیم . دامنه شامع یک نام است که کاربر به وسله آن می تواند سایت مورد نظر را جستجو کند .

استفاده از دامنه باعث راحتی کاربران در جستجو کردن و پیدا کردن سایت مورد نظر شده است ، و دیگر نیاز نیست که از اعداد چند بخشی را به حافظه بسپارد ، دامنه یک آدرس کاملا اختصاصی و منحصر به فرد شما است و این تنها شما هستید که از این دامنه استفاده می کنید ، نام دامنه همان آدرس سایت است که کاربر برای مشاهده باید در مرورگر وارد کند، اگر بخواهم ساده تر بگویم دامنه همان آدرس خانه شما است اگر سایت شما خانه بود.

دامنه چیست

از دامین چرا استفاده می‌کنیم

اینترنت از هزاران شبکه غول‌پیکر رایانه های متصل شده به هم از طریق کابل و بی‌سیم تشکیل شده است . همان‌طور که در بالا اشاره کردیم هر سرور در شبکه با سایر سرورها می‌تواند ارتباط برقرار کند. به هر سرور یک IP اختصاصی و منحصر به فرد تخصیص می شود و همین IP که از مجموعه‌ای از اعداد تشکیل شده باعث شناسایی یک سرور در دنیای اینترنت می‌شود. آدرس IP معمولا به این شکل است : 89.30.22.10

به خاطر سپردن همچین اعدادی که IP ما را تشمیل می‌دهد برای کاربر بسیار دشوار می‌تواند باشد، و به همین دلیل بود که دامنه اختراع شد، در حال حاظر برای مشاهده سایت مورد نظر دیگر نیاز نیست از یک رشته اعداد استفاده کنیم، در عوض شما می‌توانید آدرس دامین خود یا URL مورد نظر را در نوار مرورگر بنویسید و به حافظه بسپارید و وارد سایت موردنظر شوید. به عنوان مثال : Timit.ir

دامنه چیست

نحوه کارکرد دامنه سایت چیست

شما برای مشاهده یک سایت بعد از وارد کردن آدرس دامنه سایت مورد نظر در مرورگر خود ابتدا درخواست شما برای سرویس اینترنت دهنده شما ارسال می‌شود و توسط سرورهای مربوطه به سامانه نام دامین یا (Domain Name System) یا به اختصای DNSهای جهانی ثبت درخواست می‌شود و نیم سرورها (NS)  مرتبط به دامنه را فراخوانی می‌کند، اتصال سرور به دامین از طریق Name Server صورت می پذیرد.

فراخوانی سایت‌ها با استفاده از نیم سرورها می‌باشد. و از Domain Name به جایIP  آدرس‌ها استفاده می‌کنیم. برای تبدیل نام دامنه به آدرس IP در اینترنت از تکنولوژی قدرتمند DNS استفاده می‌کنیم. به عنوان مثال اگر میزبان سایت شما شرکت گوگل باشد از نیم سرور مانند ns1.google.com و  ns2.google.com باید استفاده کنید. این نیم سرورها مختص به سرور سایت شما می‌باشد و باید دامنه خود را به آن متصل کنید.

در این سرورها برای میزبانی سایت شما از نرم افزارهای خاصی همچون آپاچی نصب شده است، که پس از دریافت درخواست شما آدرس موردنظر را به مرورگر ارسال می‌کند و سایت برای شما نمایش داده می‌شود.

نحوه کارکرد دامنه سایت چیست

انواع دامنه‌ها

دامنه‌های موجود دارای دو بخش اصلی نام دامنه و پسوند دامنه هستند

نام دامنه همان آدرسی است که شما برای سایت خود در نظر می‌گیرید و با این پسوند فقط شما می‌توانید از آن استفاده کنید و شخص دیگری نمی‌تواند آن را ثبت کند. مثل : Timit

پسوند دامنه مثل .ir , .com هستند با یک نقطه از نام دامنه جدا ‌می‌شوند.

نام دامنه می‌تواند بین 1 تا 63 کارکتر با پسوند های متنوع که هرکدام برای کار خاص و کشور خاصی ایجاد شده را که باید شامل حروف ، عدد و خط تیره است انتخاب کنید.

ثبت دامنه به معنای مالیکت مادام العمر نبود ولی شما می‌توانید در زمان خرید بین 1 تا 10 سال اجاره کنید و به این نکته هم توجه داشته باشید که زمان خرید دقیق را خاطر داشته باشید ، و در زمان صحیح تمدید کنید که مبادا افراد سود جو دامنه شما را خریداری کنند و بعدا بخواهند به چندین برابر قیمت به شما بفروشند.

در هنگام خرید دامنه شما با عناوینی مثل دامنه آزاد است، دامنه قبلا توسط فرد دیگری ثبت شده و … مواجهه خواهید شد، که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

دامنه آزاد

در ضمان فرآیند خرید و ثبت دامنه اگر با عنوان دامنه آزاد است مواجهه شدید یعنی این دامنه اکنون در اختیار کسی نبوده و شما می توانید آن را ثبت و به راحتی استفاده کنید.

دامنه قبلا ثبت شده

در این زمان متاسفانه شما نمی توانید از این نام استفاده کنید ، زیرا کسی قبل از شما به این نام فکر کرده و زود تر از شما آن را ثبت کرده ، در این مواقع دو راه داریم، اول اینکه از این نام صرف نظر کرده و به دنبال اسم دیگری باشیم، یا اینکه منتظر بمانیم اگر شخص دامنه خود را تمدید نکند ، شرکت ها ارایه دهنده دامنه را به مدت 45 روز برای صاحب قبلی نگه می‌دارند، و در بازه زمانی یک ماهه دامنه قفل می‌کند و اگر شخص بخواهد مجدد تمدید کند باید هزینه 10 برابری به عنوان جریمه به شرکت ارایه دهنده دامنه بپردازد. پس از یک ماه اگر دامنه را تمدید نکند دامنه در چرخه حذف قرار خواهد گرفت و بعد از 5 روز دامنه آزاد می‌شود، و در آن زمان هر کسی که زودتر درخواست ثبت بدهد دامنه برایش ثبت می‌شود. پس همیشه زمان و تاریخ دقیق تمدید دامنه یا به خاطر داشته باشید و یا یاداشت کنید.

 

انواع پسوندها برای دامنه وب سایت

برای انتخاب آدرس سایت همانطور که در بالا توضیح دادیم باید بعد از نام، پسوند مناسب انتخاب کنید.

همانطور که تا الآن متوجه شدید نام دامنه، نام سایت شما است، پسوند های بسیار زیاد و متعددی وجود دارید که می‌توان گفت که اگر سایت شما در ضمینه فارسی فعالیت می‌کند، به توصیه ما بهتر است از دامنه .IR و .COM همزمان استفاده کرد. این دو پسوند هم محبوب هستند و نشانگر ایرانی بودن سایت شما، البته پسوندهای زیادی نظیر org،net،tv،info،io نیز وجود دارد.

ضمنا این نکته را هم فراموش نکنید که پسوند دامنه برای کشورها هم وجود دارد مثل .us برای آمریکا، .in برای هند، .ro برای رومانی و … که می‌تواند در صورت تمایل با در نظر گرفتن نکات گفته شده خریداری و ثبت کنید.

انواع پسوند دامنه بین المللی

انواع پسوندها و کاربردشان

پسوندهای دامنه ها را در سه گروه عمومی، ملی و اختصاصی می توان در نظر گرفت

پسوندهای عمومی

خرید این نوع از پسوندها هیچ گونه محدودیتی ندارند و همه می‌توانند خرید کنند.

.COM مختصر از Commercial که به معنای بازرگانی و تجاری است. ولی محبوبیت بسیار زیادی دارد و انواع سایت ها با کاربردهای مختلف این پسوند را انتخاب کردند.

.NET به اختصار از  Network و معمولا در حوزه شبکه کاران و طراحان سایت و حوزه فناوری اطلاعات استفاده می‌شود.

.INFO مختصر از information و سایت های حوزه اطلاعات محور از .INFO استفاده کنند.

.ME و  .NAMEاین پسوندها مناسب افراد و اشخاصی هستند که وبلاگ یا برند شخصی دارند.

 

امیدواریم این مقاله در افزایش آگاهی شما در این زمینه کمک کرده باشد و شما بتوانید توسط این اطلاعات دامنه خود را به‌راحتی تهیه کنید.

موفق و پیروز باشید. 🙂

task_alt

تیم تولید محتوا
ما در تیم تولید محتوای تایمیت در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه وردپرس و کسب‌و‌کارهای اینترنتی را تهیه کنیم. صحت محتوای این صفحه توسط ادمین بررسی خواهد شد.

برای دریافت مشاوره و هرگونه سوالات خود با مشاورین ما در ارتباط باشید.

درخواست مشاوره رایگان

تماس با ما

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید